Zonnestudio & Beauty Salon

Vitamine D onder de zonnebank

Vitamine D onder de zonnebank

In Nederland hebben we te weinig zonmomenten om het hele jaar door voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Deze vitamine wordt door je lichaam aangemaakt onder invloed van voldoende zonlicht en zorgt ervoor dat lichaam optimaal functioneert.

Wereldwijd richten wetenschappelijke onderzoeken zich de laatste jaren op de complexe werking van deze zonvitamine. Steevast komt daar uit naar voren dat vitamine D een cruciale rol speelt in tal van lichaamsprocessen en onmisbaar is voor een goede gezondheid. Vermoeidheid, futloosheid en een verminderde weerstand kunnen een direct gevolg zijn van een tekort aan deze vitamine. Maar ook ernstiger ziektebeelden worden steeds vaker gerelateerd aan een vitamine D tekort.

Uit al deze onderzoeken blijkt ook dat een groot gedeelte van de wereldbevolking een vitamine D tekort heeft. Ook in ons land zijn de cijfers verontrustend. Voor een groot deel is dit te wijten aan de korte zomers van een land op deze breedtegraad, maar ook het feit dat we de zon steeds meer zijn gaan mijden en onze huid (over)beschermen met zonnebrandcrèmes draagt niet bij aan een natuurlijke vitamine D opbouw.

Author Info

ilkin